Venčeky z odpaľovaného cesta
Môj prvý recept na tejto stránke! :) Tak poďme nato!
Treba nám:
Cesto: 250 ml vody, 80 g masla, štipka soli, 150 g hladkej múky, 4 vajíčka
Krém: 500 ml mlieka, 3 lyžice krupicového cukru, vanilkový cukor, 2 vanilkové pudingové prášky, 200 g masla, lyžica rumu
Poleva: 100 ml smotany na šľahanie, 150 g čokolády
Ako nato?
Cesto: Vodu spolu s maslom a štipkou soli privedieme do varu. Za stáleho šľahania do nej prisypávame po častiach múku. Šľaháme, až kým sa cesto nezačne oddeľovať od stien a na dne hrnca sa nezačne tvoriť biely povlak. Na záver premiešame drevenou vareškou a cesto ešte krátko „odpaľujeme“ v hrnci, aby sa z neho odparilo čo najviac vody. Do vychladnutého cesta postupne po jednom zašľahávame celé vajíčka aby vznikla hladká, lesklá, ťahavá hmota. Na plech vystlaný papierom na pečenie ukladáme lyžicou kôpky v tvare venčekov. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C asi 20 minút.
Krém: Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Do vlažného pudingu primiešame zmäknuté maslo a lyžicu rumu.
Poleva: V horúcej smotane na šľahanie rozpustíme kúsky čokolády.
Upečené vence opatrne prekrojíme, spodnú časť naplníme krémom, prikryjeme druhou polovicou venca a polejeme polevou.
Dobrú chuť. Dúfam, že chutí. :)