Tvarohovo-čokoládová torta s ovocnou čiapočkou
Čokoládový korpus: 100 g krupicového cukru, 100 g masla, 200 g čokolády na varenie, 4 vajíčka, 3 lyžice hladkej múky
Krém: 250 g jemného tvarohu, 250 g mascarpone, 1 vanilínový cukor, 250 ml smotany na šľahanie
Ovocná čiapočka: 1 balík mrazeného lesného ovocia, 1 Zlatý klas, 100 ml vody, cukor podľa chuti
Čokoládový korpus: Krupicový cukor a maslo rozpustíme v miske vo vodnom kúpeli. Pridáme čokoládu nasekanú na menšie kúsky a necháme ju za občasného miešania rozpustiť. Misu zložíme z vodného kúpeľa a čokoládovú zmes necháme vychladnúť. Do vychladnutej zmesi po jednom metličkou zašľahávame celé vajíčka izbovej teploty. Potom po lyžiciach primiešavame hladkú múku.
Do vymastenej a vysypanej tortovej formy vlejeme cesto a pečieme na 180 °C asi 20 – 30 minút. Upečený čokoládový korpus necháme vychladnúť.
Krém: Tvaroh, mascarpone, vanilínový cukor vymiešame mixérom pri nízkych otáčkach. Do krému vmiešame vyšľahanú šlahačku do ktorej dáme jeden stužovač. Krém vložíme na pár minút stuhnúť do chladničky.
Ovocná čiapočka: Mrazené lesné ovocie dáme do hrnca a na sporáku za občasného miešania necháme roztopiť. Ocukríme podľa chuti. Potom pridáme Zlatý klas rozmiešaný vo vode a za stáleho miešania uvaríme hustý ovocný krém. Necháme ho dôkladne vychladnúť, občas premiešame, aby sa na povrchu nevytvorila kožka.
Vychladnutý korpus necháme v tortovej forme, natrieme naň tvarohový krém a uhladíme. Na krém navrstvíme vychladnutý krém z lesného ovocia. Hotovú tortu necháme v chladničke stuhnúť.