Jablkovo-tvarohová štrúdľa
Dnes je vážne veľmi škaredý upršaný deň a preto som si ho skrášlila aspoň rýchlou jablkovo-tvarohovou štrúdlou.
Suroviny: listkové cesto,jemný tvaroh, vanilkový cukor, hrozienka, rum, 5-6 jabĺk, vanilkový cukor, mletá škorica
Najprv si namočíme do rumu hrozienka. Jemný tvaroh si ochutíme vanilkovým cukrom a natrieme ho na vyvalkané listkové cesto. Ošúpeme a nakrájame si jablká na kocky. Polovicu z jabĺk dáme na tvarohom natreté cesto. Ďalej pridáme hrozienka a poukladáme zvyšné nakrájané jablká a opäť nasypeme zvyšné hrozienka. Posypeme vanilkovým cukrom a mletou škoricou (podľa chuti). Cesto opatrne zrolujeme. Natrieme ho rozpusteným maslom a posypeme trstinovým kryštálovým cukrom. A môžme piecť :o). Cca 180 stupňov, 15-25 minút.