Nektarinkový koláč
Cesto: 300 g pol. múky, balíček kyp. pr., 100 g práš. cukru, 5 žĺtkov, 200 ml mlieka, 100 g stuženého pokrmového tuku
Sneh: 5 bielkov, 200 g kr. cukru, za hrsť nasekaných orechov
1 kg čerstvých nektariniek
Múku preosejeme s kyp. pr. do hlbšej misy. Pridáve pr. cukor, žĺtky, mlieko a zmäknutý tuk. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré rozotrieme na vymastený a vysypaný plech. Broskyne nakrájame na menšie kúsky a dáme ich na cesto. Z bielkov a cukru vyšlaháme tuhý sneh. Rovnomerne ho rozotrieme po ovocí a posypeme nasekanými orechmi. Pečieme 25 až 30 min, pri teplote 150 stupňov.
Aj spolužiakom v škole chutil :). ( I hope so)