Malinová torta

Suroviny: 
 
Korpus: 5 vajec, 150g kryštálového cukru, 120g hladkej múky, 50g kakaa, 5 PL oleja, soľ
 
Smotanový krém: 250g smotany, 250g mascarpone, 200g bielej kvalitnej čokolády, 200g malinového pyré
 
Postup: 
 
 Bielky oddelíme od žĺtkov. Do bielkov pridáme štipku soli a na najvyššom stupni šľaháme do tuhej peny. Postupne do nej zašľaháme asi na trikrát cukor. Hmota musí byť dobre vyšľahaná a pevná. Do takto pripravenej hmoty pri malých otáčkach pomaly primiešame olej a žĺtky . Múku premiešame s kakaom a spolu preosejeme do pripravenej masy, zľahka premiešame a nalejeme do pripravenej tortovej formy. Pečieme pri teplote 150 stupňov približne 40 minút.

Z čerstvých malín a 50 g cukru si uvaríme malinové pyré, ktorým  budeme potierať korpus a aj ochutíme krém.

V nádobe zohrejeme v mikrovlnnej rúre  alebo vo vodnom kúpeli bielu čokoládu. Ak je dobre a na hladko rozpustená, pridáme do nej 200 g malinového pyré a spolu premiešame na hladkú hmotu. V druhej nádobe vyšľaháme živočíšnu smotanu a mascarpone do hladkej hustej masy. Do takto pripravenej smotanovej hmoty pridáme pripravenú hmotu z bielej čokolády a malín a spolu zľahka premiešame.

Upečený čokoládový korpus prerežeme a natrieme malinovým pyré, môžeme na korpus poukladať aj čerstvé maliny. Na takto pripravený korpus , ktorý sme vložili naspäť do formy navrstvíme smotanovo malinový krém a necháme v chlade stuhnúť – najlepšie do druhého dňa. Po stuhnutí dozdobíme tortu podľa vlastnej fantázie.