Makovo-jablkovo-banánová štrudľa
Suroviny: 1 listkové cesto, 2 PL slivkového lekváru, 250g maku, 150g práškového cukru, 80g hrozienok, 40g masla, 2 jablká, 1 banán, 1/2 dcl mlieka
Listkové cesto vyvalkáme. do práškového cukru vlejeme pol litra mlieka a vymiešame do hladka. Do zmesi pridáme dve polievkové lyžice slivkového lekváru,rozpustené maslo s hrozienkami, ktoré namočíme aspoň na 20 min. do rumu. Ďalej pridáme šťavnaté ingrediencie - nastrúhané jablká (vyžmýkame ich, aby plnka nebola príliš riedka), banán. Pridáme mletý mak a všetko spolu dôkladne premiešame. Na listkové cesto dáme do stredu plnku a opatrne ju zvinieme. Potrieme roztopeným maslom, popicháme vidličkou a posypeme trstinovým cukrom. Pečieme 20 min. pri 200 stupňoch.