Jahodovo-vanilkový cheesecake

Suroviny: 

Korpus: 250g sušienok Koka, 120g masla
Plnka: 500g mascarpone, 2 tvarohy jemné, 215g cukor práškový, 200g smotana kyslá, 1 vanilkový strúk, 3 vajcia, mrazené jahody a hnedý cukor podľa chuti.
 
Postup: 
 
Sušienky si rozdrvíme a miešame s rozpusteným maslom. Tortovú formu si vyložime papierom na pečenie. Na dno formy dáme sušienky a rukou utľapkáme. Sušienkový korpus zapečieme v rúre pri 180 stupňoch na 10 minút. 
 
Jahody varíme s hnedým cukrom (množstvo podľa chuti) a necháme na pár minút zovrieť. Pomixujeme to a vznikne nám jahodové pyré, ktoré necháme vychladnúť
 
Mascarpone a tvarohy premiešame. Pridáme cukor, kyslú smotanu a vanilkový strúk a zase premiešame. Postupne a pomaly pridávame vajcia. Plnku rozdelíme na 2 časti. Do polovice plnky pridáme za stáleho miešania jahodové pyré. Na vychladnutý sušienkový korpus do stredu nalejeme 1 naberačku vanilkovej plnky. Do stredu vanilkovej plnky potom nalejeme 1 naberačku svetlej plnky. Takto postup opakujeme, až kým neminieme obe plnky
Špajdlou vytvoríme vzor slnka.
 
 
Cheesecake pečieme pri 180 stupňoch cca 50 minút. Po upečení ho necháme vychladnúť a dáme ho do chladničky. (najlepšie na noc)
 
Tento koláč je narodeninový darček pre moju kamarátku ktorá miluje skydiving, preto som sa rozhodla poliať ho čokoládovou polevou a ozdobiť.