Gaštanovo-čokoládová torta

Suroviny

Cesto:
250 g čokolády
250 g masla
250 g gaštanového pyré
2 PL rumu
120 ml smotany na šľahanie
4 vajcia
štipka soli
125 g krupicového cukru
tuk na vytretie tortovej formy
hladká múka na vysypanie formy

na ozdobenie:
višňový džem
Mascarpone + kyslá smotana, vanilkový cukor

Do hrnca s vodným kúpeľom dáme roztopiť čokoládu s maslom, do druhého hrnca gaštanové pyré so smotanou, neskôr pridáme rum. Bielky oddelíme od žĺtkov. Bielky s troškou soli vyšľaháme na sneh, žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Rozpustenú čokoládu necháme jemne vychladnúť, nalejeme ju do žĺtkovej zmesi a vymiešame. Pridáme gaštanovú zmes a na záver bielkový sneh. Všetko zmiešame a vlejeme do vymastenej a hladkou múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme asi 25-35 minút pri teplote 170 stupňov. Podávame ozdobené smotanou s Mascarpone (osladíme vanilkovým cukrom) a višňovým džemom.


Ospravedlňujem sa za kvalitu fotiek, ale nemám foťák, lebo brat išiel na exkurziu, a zobral si ho.