Čokoládový závin
Môj obľúbený! :)
Cesto: 6 vajec, 190 g hnedého cukru, 60 g kakaa, maslo na potretie plechu
Krém: 250 g tvarohu (2x, jemného), mascarpone (2x), cukor (alebo med), 150 g malín, kakao na posypanie
Obdĺžnikový plech vyložíme papierom na pečenie a natrieme maslom. Rúru vyhrejeme na 220 stupňov. Bielky vyšľaháme za postupného pridávania 120 g cukru na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme za postupného pridávania zvyšného cukru do peny. Do žltkovej peny po častiach pridávame tuhý sneh a kakao (ja dávam viac ako 60g) a opatrne premiešame. Cesto dáme na plech a pečieme 7 min. Cesto necháme vychladnúť a zatiaľ si urobíme krém. K tvarohu primiešame mascarpone a podľa chuti pricukríme. Plát obrátime, stiahneme papier. Korpus zase obrátime, natrieme krémom, poukladáme maliny a stočený dáme do ladničky stuhnúť.