Brusnicová torta s višňami

Potrebujeme: 
Cesto: 200g zmäknutého masla, 200g práškového cukru, 4 vajíčka, 200g hladkej múky, 1,5 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
Plnka: brusnicový džem, 250g mascarpone, 250g tvaroh, dva vanilkové cukry 
Na ozdobenie: višne a čokoláda
 
Maslo s cukrom vymiešame mixérom do peny. K maslovej zmesi po jednom primiešame vajíčka, ktoré musia mať izbovú teplotu. Nakoniec po častiach vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 30 – 40 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť. Potom ho opatrne rozkrojíme na polovicu. Spodnú časť korpusu natrieme džemom. Mascarpove, tvaroh a dva vanilkové cukry si spolu vymiešame a polku zmesi navrstvíme na džem. Prikryjeme druhým platom cesta a natrieme zvyškom zmesi marcarpone a tvarohu. Tortu podľa vkusu dozdobíme višňami a roztopenou čokoládou.