Jahodovo-vanilkový cheesecake
07.08.2015 06:11
Korpus: 250g sušienok Koka, 120g masla
Plnka: 500g mascarpone, 2 tvarohy jemné, 215g cukor práškový, 200g smotana kyslá, 1 vanilkový strúk, 3 vajcia, mrazené jahody a hnedý cukor podľa chuti.
Postup:
Sušienky si rozdrvíme a miešame s rozpusteným maslom. Tortovú formu si vyložime papierom na pečenie. Na dno formy dáme sušienky a rukou utľapkáme. Sušienkový korpus zapečieme v rúre pri 180 stupňoch na 10 minút.
Jahody varíme s hnedým cukrom (množstvo podľa chuti) a necháme na pár minút zovrieť. Pomixujeme to a vznikne nám jahodové pyré, ktoré necháme vychladnúť
Mascarpone a tvarohy premiešame. Pridáme cukor, kyslú smotanu a vanilkový strúk a zase premiešame. Postupne a pomaly pridávame vajcia. Plnku rozdelíme na 2 časti. Do polovice plnky pridáme za stáleho miešania jahodové pyré. Na vychladnutý sušienkový korpus do stredu nalejeme 1 naberačku vanilkovej plnky. Do stredu vanilkovej plnky potom nalejeme 1 naberačku svetlej plnky. Takto postup opakujeme, až kým neminieme obe plnky
Špajdlou vytvoríme vzor slnka.
Cheesecake necháme stuhnúť.
Tento koláč je narodeninový darček pre moju kamarátku ktorá miluje skydiving, preto som sa rozhodla poliať ho čokoládovou polevou a ozdobiť.